Mielno to kameralna miejscowość, od stycznia 2017 roku miasto nadmorskie, pełne uroku i potencjału. Poprzez naszą kuchnię staramy się odkrywać bogactwo Bałtyku oraz okalających je nadmorskich lasów. Bazujemy na świeżych produktach pochodzących od lokalnych dostawców, wzbogaconych w razie potrzeby o te eksportowane z dalszych zakątków Polski i Europy. Na talerzu przedstawiamy pory roku, odmienne i srogie w swojej naturze. Naszym celem niezmiennie jest najwyższa jakość wszystkich pozycji menu.
Nie używamy surowców z chemicznymi ulepszaczami, produktów głęboko mrożonych i innych, które maskują smak prawdziwej kuchni. Stosujemy tradycyjne metody, takie jak: marynowanie, peklowanie, fermentację czy opalanie dymem. Staramy się wydobyć z dań esencję ich smaku i zapachu. Nie zamykamy się jednak na nowoczesne techniki: sous vide, pracę nad daniami przy użyciu ciekłego azotu czy inne nowatorskie metody obróbki.